Pesta Porcina Africana: Cum te protejezi si iti protejezi afacerea

Recent, o ferma din Negreni, judetul Olt, a fost lovita de pesta porcina africana, ducand la sacrificarea a peste 11.500 de animale. Acest eveniment tragic ne reaminteste de riscurile cu care se confrunta crescatorii de porci si importanta protejarii afacerilor si a mijloacelor de trai.

Ce optiuni de asigurare exista pentru crescatorii de porci?

  • Asigurarea animalelor: Aceasta polita acopera pierderile financiare cauzate de decesul animalelor asigurate din cauza unor boli precum pesta porcina africana.
  • Asigurarea de intrerupere a activitatii: Aceasta asigurare ofera compensatii pentru pierderile financiare suferite in urma intreruperii activitatii din cauza unui focar de boala.
  • Asigurarea de raspundere civila: Aceasta polita te protejeaza financiar in cazul in care esti tras la raspundere pentru daune cauzate tertilor, cum ar fi raspandirea bolii la alte ferme.

De ce este important sa ai o asigurare?

Pesta porcina africana este o boala extrem de contagioasa si mortala pentru porci, fara tratament sau vaccin disponibil. Un focar poate duce la pierderi financiare semnificative, inclusiv:

  • Pierderea animalelor: Costul sacrificarii animalelor bolnave si a celor care au intrat in contact cu acestea.
  • Costuri de curatare si dezinfectie: Eliminarea in siguranta a animalelor moarte si dezinfectarea spatiilor contaminate.
  • Pierderea veniturilor: Imposibilitatea de a vinde carne de porc si pierderea contractelor cu furnizorii.
  • Costuri legale: Cheltuieli legate de eventuale procese intentate de terti afectati de focar.

Asigurarea poate oferi liniste sufleteasca si protectie financiara in fata unor astfel de evenimente neprevazute.

Discuta cu un consultant de asigurari pentru a afla mai multe despre optiunile disponibile si pentru a alege polita potrivita nevoilor tale.

Plata card prin:

Crest Asig Broker de Asigurare SRL

Telefon: 0372778151
Str Cluj nr 33 ,  Sector 1, Bucuresti . 
CUI 31904845 ;J40/7949/21.06.2013
Autorizatie 30748 / 07.02.2014 de operator de date cu caracter personal dat de Autoritarea Nationala De Supraveghere A Prelucrarii Datelor Cu Caracter Personal 
Nr. Inmatr. Registru Brokeri 758 .

Tel / Fax: 0372 778 151

Se incarca ... asteptati